HOE WERKT FR&D

Wil jij weer baas worden over je eigen gedachten? En wil jij leren omgaan met je gevoel en hoe te handelen in bepaalde situaties? Kom dan Thuis bij FRED.
Wij zijn een zorgprofessional die maatwerk levert aan jongeren en jong-volwassenen in de leeftijd van 18 – 27 jaar. Zorgverleners die weten hoe je herstel kan bevorderen en een zelfstandig en gezond leven faciliteren. Waarom we dit doen? Omdat we weten wat voor een gevoel verslaving geeft. Namelijk controle, gemoedsrust en een tijdelijk gevoel van plezier of geluk. Eigenlijk alles om het gevoel van pijn niet te hoeven voelen. Is dit herkenbaar voor jou?Thuis bij FRED mag je weer voelen. Mag je gewoon jezelf zijn. Je leert niet het leven van een ander, maar van jezelf te leven. Samen met gelijkgestemden jongeren doorloop je diverse stadia van jouw herstel. Thuis bij FRED heb jij een stem en word jij gehoord.

Heb jij een ambulante of klinische behandeling doorlopen en wil je de regie terugkrijgen op de volgende gebieden:
• Gezondheid
• Relaties
• Werk / Studie
• Financiën

Meld je dan aan. FRED levert ondersteunende zorg door middel van huisvesting, training en begeleiding en richt zich middels ons eigen CareerCollege programma op het hanteren van gezonde relaties, het duurzaam coachen en begeleiden op structuur, gedragsverandering, zelfinzicht, langdurig herstel en een juiste baan of studiekeuze.

De kracht van FRED

“Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander welke processen je doorloopt als je kiest voor een leven zonder verslaving. Clean zijn is niet het probleem. Maar een balans in je leven vinden dat is de uitdaging. Dat hoef je niet alleen te doen. Wij bij FRED begeleiden jou precies op de paden die jij wilt doorlopen. En bieden maatwerk. FRED helpt jou bij het vinden van een vaste structuur, wat uit in een nieuwe studie of baan. Hetgeen betekent dat je kiest voor herstel en kiest voor je leven met verantwoordelijkheid. In onze maatschappij is autonomie en zelfbewustheid voor jonge herstellende verslaafden heel belangrijk. Daarvoor is het van belang dat je leert eigen keuzes te maken. Wat wil ik? Wat kan ik? En ben ik er klaar voor?!”